Iniciatives


Cuiners per la Natura

Estat de la campanya: Cap a la segona edició

Vols rebre informacio sobre aquesta accio
Explora » Iniciatives » Implicació » Cuiners per la Natura

Cuiners per la Natura

En l’any de la Biodiversitat i coincidint amb la celebració de la Desena Conferència de les Parts de la Convenció sobre Biodiversitat, a Nagoya, Japó, Acciónatura ha volgut apropar el concepte de “biodiversitat” a les persones a través de la seva íntima relació amb la Gastronomia.  

És evident que la creativitat de la cuina catalana no hagués estat possible sense una Catalunya tan rica i diversa en productes i espècies, i així ho reconeixen els més prestigiosos cuiners catalans del moment:  

Carme Ruscalleda: “La biodiversitat catalana, amb la seva producció tan rica i variada, tant en producte marí, d’hort o de muntanya, juga un paper cabdal a la cuina catalana principalment perquè és la font i és la inspiració per fer noves combinacions, però això no és poesia, això ens ve de molt lluny”-

Joan Roca: “La biodiversitat d’aquest territori es clau per entendre el moment dolç en el que ens trobem en l’àmbit gastronòmic. Si ajuntem a aquesta biodiversitat una cultura que ha evolucionat, i altres aspectes socioeconòmics, es dona aquesta miracle que estem vivint ara que és tenir unes de les millors cuines del món”.

Per això Acciónatura va reunir als més prestigiosos cuiners del país que ens han volgut recolzar per explicar que la biodiversitat de Catalunya ha estat un factor molt important per a la seva feina, però que també ho ha de ser per a tothom.

CUINERS PER LA NATURA és un moviment que aglutina una manera de fer i que, al 2010 va culminar en un sopar el passat 27 d’octubre a la carpa del Zoo de Barcelona, però que continuarà amb aquest esperit d'avançar en el camí de la conservació de la biodiversitat.

Els cuiners convidats van ser: Ignasi Camps (Ca l’Ignasi), Xavier Franco (Saüc) *, Carles Gaig (Gaig Restaurant) *, Jordi Herrera (Manairó) *, Ly Leap (Indochine), Angel Pascual (Lluçanès) *, Oriol Carrió i Marc Serra (Cibus), Ramon Freixa (Freixa Tradició) *, Paco Guzmán (Santamaria), Oriol Ivern (Hisop), Valentí Mongay (La Salseta), Fina Puigdevall (Les Cols) **

 

Si estàs interessat o interessada en participar en la següent edició que es durà a terme a l'octubre de 2011, truca'ns o envia'ns un missatge: 93 237 38 02reserva@accionatura.org

Els socis i sòcies d'Acciónatura tindran un descompte especial.

El sopar de la primera edició va ser un èxit. Taules plenes i bon menjar en un ambient agradable i relaxat. L'esdeveniment va contar amb la conducció d'Elisabeth Anglarill, coneguda presentadora del programa de TVE "El escarabajo verde", així com amb la presència d'empresaris, empresàries i periodistes que van voler provar la important relació que existeix entre la cuina i la biodiversitat a Catalunya.

Es va sortejar un viatge per a 2 persones a Astúries per a veure a l'ós bru entre els assistents, cortesia de Fundació Ós bru. Un soci de Acciónatura va guanyar aquest premi.

Agraïments:

  • Carme Ruscalleda (Restaurant Sant Pau)
  • Germans Roca (Celler de Can Roca)
  • Núria Bàguena
  • I les següents empreses: