Iniciatives


Cuidant el Nostre Mar

Estat de la campanya: ACTIVA

Vols rebre informacio sobre aquesta accio
Explora » Iniciatives » Educació » Cuidant el Nostre Mar

Cuidant el Nostre Mar

La Mediterrània té una biodiversitat única. A les seves costes apreciem una flora impressionant i una fauna singular. Ocells migratoris, com la baldriga balear, visiten els deltes i sobrevolen un mar que presenta praderies de Posidònia, una fràgil planta marina, i animals tan curiosos com el dofí nas d' ampolla, la tortuga babaua, els diversos taurons i centenars de invertebrats i peixos.

Tot i així, els recursos del nostre mar es troben amenaçats per diversos factors. Per conservar la biodiversitat és necessari conèixer-la i estimar-la, per poder gestionar de manera sostenible els espais. En aquest sentit, la participació local és clau.

Acciónatura convida a la població catalana a descobrir les platges i a implicar-se en la cura del mar i la seva biodiversitat, i, per això, es fan dos tipus d’activitats pedagògiques:

  • Passejades per la platja (juliol i agost de 2010) - Aquesta activitat està lligada a les biblioplatges, centres d’activitat social de molts pobles de la costa catalana. Un monitor o monitora especialitzat en educació ambiental i biodiversitat guiarà als assistents per conèixer les riqueses de les costes, els factors que les amenacen i el que podem fer per conservar-les. 
  • Passejades per mestres (tardor 2010 - primavera 2011) - Passejades especialment adreçades a mestres, per tal que les puguin reproduir amb la seva classe. L'activitat es complementa amb un dossier pedagògic.  

El projecte compta amb la col·laboració del programa Échale una mano al medio ambiente de Carrefour.


Les passejades per la platja ja han acabat. 


A l'estiu es van dur a terme 17 passejades a 7 platges del litoral català: Arenys de Mar, Barcelona, Castelldefells, Cubelles, Cunit, Torredembarra i Vilanova i la Geltrú.

 

Més de 120 professors i professores han participat en les passejades que s'han dut a terme a la tardor i a la primavera. 

 

 

 

Si ets mestre o mestra, pots descarregar-te aquí el dossier pedagògic Cuidant el Nostre Mar