Explora » Ecoturisme » Segueix la pista de l'ós!
Segueix la pista de l'ós!

Us convidem a conèixer una mica més sobre l’ós bru i a descobrir el seu territori

 

Casa Sastrès d’Isil (Pallars Sobirà) s'ha convertit en la Casa de l’Ós dels Pirineus, el primer centre d’interpretació sobre aquest animal a Catalunya. L'històric edifici ha estat recuperat de tal manera que conserva la seva estructura original i, alhora, s'ha creat un espai de divulgació innovador.

 

La informació de l'exposició sobre l'ós pot ser complementada per les Sendes de l'Ós, itineraris guiats que parteixen de la Casa de l'Ós i que permetran als visitants conèixer l'hàbitat d'aquests animals. 

 

Casa de l'Ós dels Pirineus

Visita a l'exposició sobre l'ós i a les exposicions temporals.

Hi podrem trobar una exposició amb mòduls interactius que expliquen de forma lúdica diversos aspectes de la vida dels óssos als Pirineus, així com de la seva relació amb les persones i els esforços per a la seva conservació; exposicions temporals vinculades al territori, un minicine que projecta un documental amb espectaculars imatges inèdites i d’alta qualitat sobre l’ós als Pirineus, i una botiga amb productes vinculats a l'ós. La Casa de l’Ós dels Pirineus funcionarà també com a nou centre d’informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu per a aquells visitants que s’acostin a la zona i des d’allà s’explicarà l’actualitat sobre el seguiment de l’ós que es facilitarà des del propi Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Itinerari circular Potariets-Vernets (2 hores)

És un sender més o menys senzill que es pot realitzar amb nens. S’observa com la convivència entre les activitats humanes i la natura és important per a la preservació del paisatge i la biodiversitat.

Sortides des d’Isil amb reserva prèvia.  Grups de mínim 4 persones.

 

Senda de l’ós (7 hores)

Sender sense senyalització amb un desnivell d’uns 800 metres que s’endinsa en l’hàbitat de l’ós bru. Observació de fauna i rastres assegurada.

Sortides cada diumenge des d’Isil amb reserva prèvia.  Grups de mínim 4 persones.

 

Programes escolars

Les escoles poden fer visites guiades a la casa i complementar-les amb un itinerari didàctic o un taller específic dissenyat segons el currículum escolar vigent i adaptat a les necessitats de cada centre i assistit per un equip tècnic especialitzat. 

Cal reserva prèvia. 


Casa de l'Ós dels Pirineus

Horari d'hivern: Oberta al públic de dimecres a diumenge de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h.

Preus: 

Adults: 3€

Jubilats / Nens: 1 €

Grups a partir de 15 persones: 2 € per persona.

 

Itinerari circular Potariets-Vernets

Horaris: Grups de mínim 4 persones amb reserva prèvia.

Preu:    

Adults: 6 €

Jubilats / Nens: 5 €

 

Senda de l’ós

Horaris: Sortides tots els diumenges. Grups de mínim 4 persones amb reserva prèvia.

Preus:   25 €

 

Programa escolar "Segueix la pista de l'ós"

El dia i hora de la visita, així com el número de participants, seran establerts conjuntament entre el centre i l'equip tècnic.

Informació i reserves: reserva@accionatura.org

Preus:   2 € per alumne

RESERVES: al telèfon 973 083 044, i a travès del correu electrònic casadelos@accionatura.org

 

O a les oficines de Barcelona: 93 237 38 02 /info@accionatura.org

 

La Casa de l’Ós dels Pirineus és una iniciativa d’Acciónatura i la Fundación Oso Pardo que compta amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l’Ajuntament de l’Alt Àneu i l’EMD d’Isil i Alós. Per a la seva realització s’ha comptat amb el suport econòmic del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Endesa i l’Obra Social “la Caixa”. 

 

En aquest enllaç podràs veure com arribar a Isil

 

La Casa de l'Ós dels Pirineus és un destí inclòs a  www.demediterraning.com