Comunicació


Campanyes destacades

Coneix » Comunicació

Comunicació

29/01/2016

Dolce Sitges renova el seu compromís amb CompensaNatura


  • - Dolce Sitges reforça la seva implicació a la iniciativa CompensaNatura ajudant a preservar 10.368 m2 més de bosc madur a Catalunya, que es sumen als 9.736 m2 que va ajudar a protegir durant 2014.

 

  • - La idea és completar durant 2016 la conservació d'un àrea dels millors boscos de Catalunya, d'una superfície equivalent als 23.500 m2 que ocupen les seves instal·lacions en el municipi de Sitges.

 

  • - Amb les aportacions econòmiques de Dolce Sitges, Acciónatura comprarà els drets de tala a 25 anys d'un dels millors boscos de Catalunya

 

  • - Dolce Sitges és el primer hotel de l'Estat espanyol que cerca compensar la seva ocupació del sòl, a través de la iniciativa CompensaNatura, promoguda per Acciónatura.

 

SITGES, BARCELONA (Gener, 2016) ─ Per cinquè any consecutiu, l'hotel Dolce Sitges col·labora amb Acciónatura en accions pràctiques de conservació i millora de la biodiversitat i del nostre patrimoni natural, en el marc del seu programa de protecció al medi ambient Dolce Global Preserve.

A través d'aquest programa, Dolce Sitges vol reconèixer l'esforç dels seus clients per utilitzar les seves instal·lacions de forma sostenible; així com el del seu personal, encarregat de transmetre els valors i la cultura de Dolce Hotels & Resorts, arrelada a les comunitats locals on es troben els seus hotels; i dels seus inversors i propietaris, que volen estrènyer el seu vincle amb la terra i el territori on es situen les seves propietats.

Després de diverses col·laboracions anteriors (veure a continuació), durant 2015 Dolce Sitges segueix avançant en l'acció d'ajudar a preservar un dels millors boscos madurs de Catalunya, d'una superfície equivalent als 23.500 m2 que ocupen les seves instal·lacions al municipi de Sitges (província de Barcelona). Sumant la implicació durant 2014, Dolce Sitges ja està actuant sobre la preservació de 20.104 m2 de bosc madur, per la qual cosa durant 2016 es completarà la superfície a compensar.

Amb aquesta aportació, Acciónatura, a través del seu programa “Selvans” de conservació de boscos madurs, comprarà els drets de tala a 25 anys d'un dels millors boscos madurs de Catalunya.

El “m2 de superfície construïda” es considera, segons el sistema EMAS (Sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals) el primer indicador oficial d'impacte d'una organització sobre la BIODIVERSITAT, com a “ocupació del sòl”. La implicació a la iniciativa CompensaNatura ofereix, en aquest sentit, una primer sortida pràctica a aquest indicador, que pot formar part del sistema de gestió i de Responsabilitat corporativa de qualsevol organització o empresa, independentment de si opera sota la certificació EMAS.

En referència a la iniciativa CompensaNatura:

La iniciativa CompensaNatura proposa i facilita a particulars i organitzacions salvaguardar espais naturals d'una superfície equivalent als m2 de sòl que ocupen els seus habitatges, oficines, tendes o naus industrials. L'objectiu és preservar efectivament els paratges naturals més excepcionals del món, alhora que reduir la nostra petjada ecològica, en el que ha de ser, sens dubte, un esforç col·lectiu.

A nivell d'organitzacions, CompensaNatura ofereix oportunitats molt interessants d'emmarcar l'acció en les polítiques de responsabilitat corporativa i de gestió ambiental (especialment sota el sistema comunitari de gestió i auditoria mediambiental EMAS). Aquestes opcions són tractades en un apartat específic per a organitzacions a la pàgina web, que ofereix cinc arguments per implicar-se, i detalla les que ja s'hi han sumat.

Per a més informació, veure www.compensanatura.org

 Col·laboracions anteriors de Dolce Sitges:

  • - L'any 2011, Dolce Sitges va destinar el seu donatiu a Acciónatura a la recuperació morfològica i ambiental del Riu Francolí, en el meandre de  “La Masó” (província de Tarragona).

 

  • - L'any 2012 es van canalitzar els fons cap a la plantació de 50 sureres a la zona de la llacuna de Sils (província de Girona), com a actuació de restauració de l'entorn, i de valorització del suro (que utilitza al seu restaurant als taps de vins i caves). Es va voler obrir amb aquesta actuació una primera relació directa entre l'actuació ambiental a reforçar, i l'activitat empresarial mateixa de Dolce Sitges, dins d'un plantejament de “Empresa i Biodiversitat”.

 

  • - L'any 2013 Dolce Sitges i Acciónatura van centrar l'acció en la col·locació de 100 caixes niu per a ocells insectívors al Parc Natural del Garraf (província de Barcelona), principalment per a mallerengues, en col·laboració amb l'ens gestor del mateix Parc Natural, que ha mostrat el seu interès a reforçar la presència de caixes niu per a aquest tipus específic d'ocells. Les masses boscoses del Garraf estan formades majoritàriament per arbres joves, amb poques cavitats per als ocells on poder niar. D'aquí la necessitat i oportunitat d'instal·lar caixes nius artificials a la zona. Les caixes niu han estat fabricades pel projecte “Nius”, que col·labora amb el Centre Especial d'Ocupació per a discapacitats intel·lectuals de la Fundació El Maresme. Es combinava d'aquesta forma una aportació de valor ambiental i una social.

 

  • - L’any 2014 Dolce Sitges inicia la seva implicació en la iniciativa CompensaNatura, amb la compensació d'uns primers 9.736 m2 de superfície construïda.

 

 

CONTACTE DOLCE SITGES

Laura Aguilar

laura.aguila@dolce.com

+ 34 93 232 00 44

 

CONTACTE ACCIÓNATURA / Iniciativa CompensaNatura

Stefan Esser

info@accionatura.org

+ 34 93 237 38 02